Επικαιρότητα

Εμβόλια κορωνοϊού και γρίπης: Τι ισχύει για την χορήγησή τους

Το τοπίο σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Όπως είπε, οι δύο εμβολιασμοί μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα, και δεν χρειάζεται κάποιο μεσοδιάστημα για τη χορήγησή τους. 

«Ξεκάθαρα τονίζουμε ότι μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με το εμβόλιο ή πριν ή μετά όχι με σταθερά μεσοδιαστήματα, τα οποία δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να μπλέκουν και να καθυστερούν τους εμβολιασμούς στους συμπολίτες μας», υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σύμφωνα με την οποία γιατροί και φαρμακοποιοί συστήνουν, αφού γίνει εμβόλιο της γρίπης, να περάσει ένα διάστημα τριών εβδομάδων ή ενός μήνα για να γίνει η τρίτη δόση κατά του κορωνοϊού.

«Για να μην υπάρχουν αμφιβολία ούτε αστερίσκοι. Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί ακόμη και να συγχορηγηθεί την ίδια ώρα και την ίδια στιγμή, σε διαφορετικό μπράτσο, μαζί με το εμβόλιο του Covid. Δεν υπάρχουν ούτε γιατροί που λένε κάτι διαφορετικό, ούτε κάτι άλλο, αυτό έχει ξεκαθαριστεί», τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock