ΕνημέρωσηΟικονομία

Philipp Kunze (BayWa r.e.): Αναγκαίο να συνεχιστεί η δέσμευση της Ελλάδας στην ενεργειακή μετάβαση

Ο κ. Kunze αναφέρει πως το 2022 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για την ανανεώσιμη ενέργεια στην Ελλάδα, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού, με την εγκατεστημένη ισχύ των ΑΠΕ να φτάνει την επίδοση-ρεκόρ των 1,3 GW. «Η εταιρεία μας, BayWa r.e., κλείνει δέκα χρόνια στην Ελλάδα και έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής 17 projects ηλιακής και αιολικής ενέργειας» ανέφερε, προσθέτοντας πως η χώρα μας διαθέτει τις βάσεις για να αναπτυχθεί περαιτέρω στον τομέα αυτό.

Με το 2023 να είναι χρονιά εκλογών όμως, είναι απαραίτητο η νέα κυβέρνηση να δείξει την ίδια δέσμευση στην ενεργειακή μετάβαση, ανέφερε ο κ. Kunze, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συνεργασίας, προκειμένου η πράσινη μετάβαση να γίνει πραγματικότητα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την BayWa r.e., η περίοδος μέχρι το 2030 είναι κρίσιμη. «Καθώς εισάγουμε ολοένα και περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, η ενεργειακή μετάβαση γίνεται περισσότερο περίπλοκη» υπογράμμισε ο κ. Kunze, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενός σταθερού νομοθετικού πλαισίου για την επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, ο κ. Kunze τόνισε ότι αυτή είναι απαραίτητη, προκειμένου να τεθούν τώρα οι βάσεις για την επιτυχή κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών και της βιομηχανίας και επισήμανε ότι η BayWa r.e. διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία προκειμένου να συμβάλει στην επιτυχή ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.

Τέλος, ο Managing Director της BayWa r.e. Projects για την Ελλάδα, ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες με στόχο την υλοποίηση έργων που θα τις ωφελήσουν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock