ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΝΦΙΑ: Πότε και σε πόσες δόσεις εξοφλείται η φορολογική οφειλή

Τη δυνατότητα καταβολής της διπλής δόσης του φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ έως τις 29 Οκτωβρίου, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις αν δεν έχουν καταβάλει την πρώτη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου, έχουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων το επιθυμούν.

Κάθε φορολογούμενος μπορεί να δει την ταυτότητα οφειλής που έχει αναρτηθεί στο εκκαθαριστικό του στην καρτέλα του στο myAADE . Στην ανάλυση δόσεων αναγράφονται αναλυτικά τα πόσα και των έξι δόσεων που θα πρέπει να καταβάλει κάθε φορολογούμενος έως τις 28/2/2022.

Για περισσότερους από 1,3 εκατομμύριο φορολογουμένους το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένο κατά 50% ή μηδενικό. Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είδαν το 2020 τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω της υγειονομικής κρίσης θα διαπιστώσουν ότι εφέτος θα πληρώσουν μισό φόρο για τα ακίνητά τους, καθώς πληρούν τα εισοδηματικά όρια που προβλέπονται για την εφαρμογή της έκπτωσης 50% στον ΕΝΦΙΑ .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock