ΕνημέρωσηΠολιτική

Εξεταστική επιτροπή: Το κυβερνητικό μπλόκο στο «σκληρό ροκ» ΣΥΡΙΖΑ και η ρελάνς του Μαξίμου

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακόψει το σκληρό ροκ στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επενδύει και μετά την καταψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας με τις μομφές για οσμές μίζας να κλιμακώνει αυτόν τον πολιτικό ρυθμό με την ενεργοποίηση του κοινοβουλευτικού όπλου της εξεταστικής επιτροπής για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Κουμουνδούρου για χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των δημοσκοπήσεων συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και για την κρατική χρηματοδότηση προς τα ΜΜΕ για τις ενημερωτικές καμπάνιες της πανδημίας.

 

Για το κοινοβουλευτικό στρίμωγμα που επιχειρείται από την αξιωματική αντιπολίτευση, στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται και μια κοινοβουλευτική ρελάνς, την αξιοποίηση της οποίας η πλειοψηφία θα αξιολογήσει τα προσεχή εικοσιτετράωρα. Είναι άλλωστε πρόδηλη η κυβερνητική πρόθεση ο σχεδιασμός που θα ξεδιπλωθεί να μην επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει πάτημα για αλλαγή της ατζέντας αλλά και ταυτόχρονα η αίσθηση ανάκτησης της πρωτοβουλίας των κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση σταθμίζεται η κυβερνητική αντεπίθεση που ήδη εξελίσσεται με την αποδόμηση του αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αποκτήσει ως αιχμή την ξεχωριστή πρόταση για χρονική επέκταση της περιόδου που θα κληθεί να διερευνήσει η εξεταστική και στους 48 μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια πρόταση στην οποία δείχνει να διάκειται θετικά και το ΚΙΝ.ΑΛ, όπως προκύπτει και από την τοποθέτηση στην Ολομέλεια της βουλευτίνας του κόμματος Νάντιας Γιαννακοπούλου, ενώ την ίδια στιγμή και το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης του περιεχομένου της επιτροπής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock