ΕνημέρωσηΟικονομία

«Καλάθι νοικοκυριού»: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λίστα των προϊόντων

Το λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού» αποτελεί ένα νέο εργαλείο το οποίο συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και των εκπροσώπων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με στόχο όπως επισημάνθηκε, τη συγκράτηση των ανατιμήσεων σε βασικά ειδή. Οι συνολικά 30 κατηγορίες που περιλαμβάνουν 51 προϊόντα, δημιουργήθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο και έχουν γίνει γνωστές στα σούπερ μάρκετ που καλούνται πλέον να διαμορφώσουν -η κάθε αλυσίδα ξεχωριστά- το δικό τους «καλάθι».

Το ρεπορτάζ του CNN Greece επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα που δημιουργούνται σχετικά με τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στη λίστα, με ποιο κριτήριο επελέγησαν οι κατηγορίες από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και πώς θα λειτουργήσει το «καλάθι» για τους καταναλωτές.

Πώς έγινε η επιλογή των κατηγοριών;

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock