Υγεία & Διατροφή

ΕΟΦ: Επικίνδυνο «θαυματουργό ορυκτό διάλυμα» μέσω ίντερνετ

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) με επίσημη ανακοίνωσή του, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν ένα προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί αυτοδιαφημιζόμενο ως “Miracle Mineral Solution” / “Θαυματουργό ορυκτό διάλυμα”.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «το συγκεκριμένο μη αδειοδοτημένο προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του, η κατανάλωσή του ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία».

Τo συγκεκριμένο προϊόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, δεν είναι εγκεκριμένο και διακινείται μέσω διαδικτύου, όπου και παρουσιάζεται ως πανάκεια για πλήθος σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή ασθενειών.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «MMS», αυτοαποκαλούμενο ως «Miracle Mineral Solution» / «Θαυματουργό ορυκτό διάλυμα».

Τo εν λόγω προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο και διακινείται μέσω διαδικτύου (ιστοσελίδα www.mms.com.gr), όπου και παρουσιάζεται ως πανάκεια για πλήθος σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή ασθενειών.

Υπογραμμίζεται ότι προϊόντα τα οποία προωθούνται για την αντιμετώπιση παθήσεων χαρακτηρίζονται ως φάρμακα και δεν μπορούν να διατίθενται στην αγορά χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μη αδειοδοτημένο προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του, η κατανάλωσή του ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Κατόπιν διερεύνησης, βρέθηκε ότι δικαιούχος της εν λόγω ιστοσελίδας είναι εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία. Η παραγγελία του προϊόντος γίνεται μέσω προσυμπληρωμένης φόρμας παραγγελίας.

Οι Αρμόδιες Αρχές πολλών χωρών ανά τον κόσμο έχουν προβεί σε αντίστοιχες προειδοποιήσεις προς το κοινό σχετικά με το συγκεκριμένο προϊόν ή άλλα παρόμοιά του.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

To άρθρο ΕΟΦ: Επικίνδυνο «θαυματουργό ορυκτό διάλυμα» μέσω ίντερνετ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock