ΕνημέρωσηΠολιτική

Επέτειος ανατίναξης γέφυρας Γοργοποτάμου – Σταϊκούρας: Χρέος μας να διεκδικούμε τα δίκαιά μας

«Κορυφαία πράξη της Ελληνικής Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις του τότε Άξονα», χαρακτήρισε την Κυριακή ο Χρήστος Σταϊκούρας την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Τιμούμε, ευρύτερα, τους άνδρες και τις γυναίκες που αγωνίστηκαν εκείνα τα χρόνια, με αυταπάρνηση, για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων. Υποκλινόμαστε στο φρόνημα, στον ηρωισμό, στην αυτοθυσία, στο παράδειγμά τους. Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζω προς όλους αυτούς, την αναγνώριση, το σεβασμό, την τιμή και την ευγνωμοσύνη όλων μας», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί την κορυφαία πράξη της Ελληνικής Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις του τότε Άξονα. Αυτή η μεγαλειώδης πράξη είχε αποφασιστική επίδραση στην εξέλιξη και τελικά στην έκβαση του μακροχρόνιου αγώνα των δυνάμεων της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, εναντίον των δυνάμεων του ναζισμού και του φασισμού. Η παγκόσμιος Ιστορία έχει καταγράψει ότι ο αγώνας των Ελλήνων, με τις πάρα πολλές ανθρώπινες απώλειες και το υψηλό κόστος σε υλικούς πόρους, επηρέασε, σε σημαντικό βαθμό, την εξέλιξη του πολέμου. Αυτή την αποφασιστική εισφορά των προγόνων μας, εμείς οι Έλληνες, δεν πρέπει να την αφήσουμε να ξεχαστεί, από κανέναν στην Ευρώπη, στη Δύση, στον Κόσμο. Όπως, δεν πρέπει να σταματήσουμε να διεκδικούμε τα ιστορικά και νόμιμα δικαιώματά μας. Είναι χρέος μας να καλλιεργήσουμε κουλτούρα μνήμης και διεκδίκησης των δικαίων μας», πρόσθεσε στο μήνυμά του ο κ. Σταϊκούρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock