Κόσμος

Επίδειξη ενότητας Κίνας-Ρωσίας: Συνάντηση Πούτιν-Τζινπίνγκ σε θερμό κλίμα στο Πεκίνο

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ, στο Πεκίνο την Παρασκευή. Η συνάντηση των δύο ηγετών, που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Τελετής Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην κινεζική πρωτεύουσα, σηματοδότησε ένα ακόμα βήμα σε μια ολοένα και πιο στενή συνεργασία μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας, καθώς οι σχέσεις και των δύο χωρών με τη Δύση επιδεινώνονται, επισημαίνει το CNNi.

Υιοθετώντας κοινή γραμμή, οι δύο ηγέτες απηύθυναν έκκληση προς το ΝΑΤΟ να σταματήσει την περαιτέρω επέκταση, σύμφωνα με κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο. Ενώ στη μακροσκελή κοινή δήλωση δεν γινόταν άμεση αναφορά στην Ουκρανία, οι δύο χώρες κατηγόρησαν το ΝΑΤΟ ότι ασπάζεται μια ιδεολογία του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με την εκδοχή της κοινής δήλωσης που δημοσίευσε το Κρεμλίνο στα αγγλικά, οι δύο χώρες «πιστεύουν ότι ορισμένα κράτη, στρατιωτικές και πολιτικές συμμαχίες και συνασπισμοί επιδιώκουν να αποκτήσουν, άμεσα ή έμμεσα, μονομερή στρατιωτικά πλεονεκτήματα σε βάρος της ασφάλειας άλλων».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock