ΕνημέρωσηΟικονομία

Επίδομα μητρότητας: Ψηφιακά από σήμερα – Καταργείται η υποχρεωτική προσέλευση στον ΕΦΚΑ

Καταργείται πλέον η υποχρέωση των εγκύων ασφαλισμένων να προσέρχονται δύο με τρεις φορές στα τοπικά υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να υποβάλλουν σειρά δικαιολογητικών για τη λήψη του επιδόματος μητρότητας, αφού τίθεται σε λειτουργία από σήμερα μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, το ψηφιακό επίδομα μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας).

Η εφαρμογή της νέας διαδικασίας χορήγησης του επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας) θα καλύψει σε πρώτη φάση το 95% των δικαιούχων ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ και τους εργοδότες αυτών. Το υπόλοιπο 5%, που αφορά ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, θα εξυπηρετείται από τις τοπικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ, μέχρι να ενταχθούν και αυτοί στη Β’ φάση εντός του 2022.

Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας, όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το επίδομα μητρότητας αντλούνται αυτόματα, μέσω της διασύνδεσης του e-ΕΦΚΑ με το Μητρώο Πολιτών και την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, καταργείται η υποχρέωση επίσκεψης στα τοπικά υποκαταστήματα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock