ΕνημέρωσηΠολιτική

Επιμένει στις προϋποθέσεις για τη «θετική ατζέντα» έναντι της Τουρκίας η ΕΕ

Στα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί «θετικής ατζέντας» έναντι της Τουρκίας, αλλά υπό τη ρητή προϋπόθεση βιώσιμης αποκλιμάκωσης και αποφυγής προκλήσεων και μονομερών ενεργειών, περέπεμψε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ, Στάνο, ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό με το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο, υπογράμμισε σήμερα, Τετάρτη, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «είχαν καλωσορίσει την αποκλιμάκωση, αλλά υπογράμμισαν την ανάγκη για βιώσιμη αποκλιμάκωση».

«Είπαν επίσης ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την Τουρκία με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο με βάση συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι η βιώσιμη αποκλιμάκωση, μία άλλη η εποικοδομητική δέσμευση και η αποχή από μονομερείς ενέργειες ή προκλήσεις εναντίον της ΕΕ ή κρατών-μελών» σημείωσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock