ΕνημέρωσηΠολιτική

Επιστολή Αναστασιάδη σε Γκουτέρες για τις «νέες μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας»

Επιστολή με την οποία καταγγέλλει τις νέες μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην Καρπασία, απέστειλε στον γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από τον γενικό γραμματέα την ενεργότερη εμπλοκή του με τον άμεσο διορισμό ειδικού απεσταλμένου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, για εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, ο κος Αναστασιάδης επανέλαβε προς τον γενικό γραμματέα την αποφασιστικότητα και πολιτική του βούληση να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την τουρκοκυπριακή ηγεσία προς επίτευξη των παραπάνω στόχων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock