Υγεία & Διατροφή

Επιστράτευση γιατρών: Πάνω από 40 εθελοντές στη βόρεια Ελλάδα – «Τρέχει» η επίταξη

Οι ιδιώτες γιατροί που δήλωσαν το ενδιαφέρον τους ώστε να συνδράμουν το ΕΣΥ μαζί με τους συναδέλφους τους, αυξάνονται.

Υπάρχουν, μάλιστα, πληροφορίες από πηγές του αρμόδιου Υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός όσων ανταποκρίθηκαν ως τώρα στο κάλεσμα της κυβέρνησης ξεπερνά τους 40.

Φάκελος… επιστράτευση

Την ίδια στιγμή, που η προσέλευση των εθελοντών συνεχίζεται, κινούνται παράλληλα και οι διαδικασίες για την επίταξη όσων γιατρών απαιτείται, ώστε να συμπληρωθεί, ή τουλάχιστον να προσεγγίσει τον αριθμό των 100, τον οποίο έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας ως όριο με βάση τις ανάγκες της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα πρώτα φύλλα πορείας για την επιστράτευση ενδέχεται να ξεκινήσουν να αποστέλλονται από αύριο Τετάρτη 17/11 και θα παραδίδονται από αστυνομικούς, στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους, στους οποίους ανήκουν.

Από την Τετάρτη και μετά, οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν, όπου τους υποδεικνύει το έγγραφο που θα παραλάβουν.

Στο έγγραφο θα αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και η ημερομηνία που θα πρέπει να παρουσιαστούν. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, δηλώνουν την αισιοδοξία τους ότι κι άλλοι γιατροί θα ανταποκριθούν μέχρι το βράδυ.

Να σημειωθεί πως αναζητούνται οι εξής ειδικότητες: εντατικολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι και γενικοί ιατροί, για να επανδρώσουν τα νοσοκομεία των δοκιμαζόμενων από την πανδημία περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Τα κίνητρα που έχουν δοθεί στους ιδιώτες γιατρούς είναι: σύμβαση ορισμένου χρόνου με αποζημίωση 2.000 ευρώ τον μήνα, 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία και δυνατότητα part-time απασχόλησης, με αμοιβή 1000 ευρώ τον μήνα.

Πηγή: iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη.

To άρθρο Επιστράτευση γιατρών: Πάνω από 40 εθελοντές στη βόρεια Ελλάδα – «Τρέχει» η επίταξη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock