ΕνημέρωσηΠολιτική

Ερντογάν: Ζήτησε να μην αναμειγνύεται η ΕΕ στα ελληνοτουρκικά

Σε γεύμα που παρέθεσε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τους Ευρωπαίους πρεσβευτές να μην υποσκάπτονται οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ένωση, «με άλλοθι την ενωσιακή αλληλεγγύη», κάνοντας μία έμμεση αναφορά, χωρίς να κατονομάζει, στη στήριξη των χωρών-μελών της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο. «Γι’ αυτό, ορισμένα μέλη πρέπει να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους για να λύσουν τα προβλήματά τους με την Τουρκία στους διαδρόμους της Ένωσης» προσέθεσε και αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ελλάδα συνέχισε:

«Πέρυσι επανενεργοποιήσαμε πολλούς από τους μηχανισμούς διαλόγου μας με τη γειτονική μας Ελλάδα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μειώσουμε την ένταση. Συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια θετική ατζέντα και αρχίσαμε να εργαζόμαστε, προκειμένου να βελτιώσουμε τις οικονομικές και εμπορικές μας σχέσεις. Ειλικρινά πιστεύω, ως δύο γειτονικές χώρες, μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με απ’ ευθείας και εποικοδομητικό διάλογο».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock