ΕνημέρωσηΟικονομία

«Ερντογάν παραιτήσου»: Στους δρόμους τούρκοι πολίτες μετά την κατάρρευση της λίρας

Συγκεντρώσεις πολιτών που ζητούσαν την παραίτηση της τουρκικής κυβέρνησης σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, μετά την κατάρρευση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, η απώλεια της αξίας της οποίας ξεπέρασε το 17% μέσα σε μία ημέρα.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ υποχώρησε σήμερα σε ιστορικά χαμηλά, μετά τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η μείωση των επιτοκίων είναι επωφελής και πως η χώρα του διεξάγει έναν «οικονομικό πόλεμο ανεξαρτησίας».

Πολίτες στις συνοικίες των Ταταούλων (Κουρτουλούς) και της Χαλκηδόνας (Καντίκιοϊ) στην Κωνσταντινούπολη βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του κυβερνώντος κόμματος, φωνάζοντας το σύνθημα «ΑΚΡ παραιτήσου», ενώ πολίτες από τα παράθυρα χτυπούσαν ρυθμικά κατσαρόλες και τηγάνια. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στην συνοικία Τσάνκαγια της Αγκυρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock