Επικαιρότητα

Σε ετοιμότητα οι αγρότες στα μπλόκα – Συντονισμός για την κάθοδο στην Αθήνα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αγρότες σε όλα τα μπλόκα, μετά την απόφασή τους να κατέβουν στην Αθήνα την Τρίτη 20/02 με τα τρακτέρ τους.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του CNN Greece, παραταγμένα είναι ήδη τα τρακτέρ στο Κάστρο Βοιωτίας, εν αναμονή των επόμενων κινήσεων. Οι αγρότες φέρονται να έχουν ήδη συγκεντρώσει επίσης περίπου 40 τρακτέρ από το μπλόκο του Πλατυκάμπου και του Ε65, ενώ αρκετά δυναμικά αναμένεται να συμμετέχουν και οι αγρότες από τις περιοχές του Αλμυρού, και της Αταλάντης.

Την ίδια ώρα, στον αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του μπλόκου Στεφανοβικείου προχώρησαν σήμερα, Κυριακή, από τις 10:30 το πρωί, οι αγρότες από την περιοχή του Πηλίου διαμαρτυρόμενοι για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι αγρότες βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιμασιών, καθώς… ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για «απόβαση» στην πρωτεύουσα. Αγροτικά μηχανήματα αναμένονται να κινηθούν επίσης από την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα αλλά και την Κρήτη. Οι διοργανωτές θεωρούν ότι περίπου 5.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι αναμένεται να κινηθούν προς την Αθήνα με λεωφορεία.

Οι ίδιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, οι συντονιστικές επιτροπές προκειμένου ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων να φτάσει στο τριψήφιο νούμερο, έχουν ήδη απευθύνει κάλεσμα και στους αγρότες της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών, ενώ η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να συζητηθεί αμέσως μετά το συλλαλητήριο.

Τα σενάρια που εξετάζονται από την ελληνική αστυνομία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ήδη κάνει σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα αρνηθεί την κινητοποίηση, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα δεχθεί «εισβολή» των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης

Στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας δίνεται σήμερα Κυριακή η συνέχεια με ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών από όλη τη χώρα, ώστε να καταρτιστούν τα επιχειρησιακά τους σχέδια.

Τα σενάρια που εξετάζονται από την ελληνική αστυνομία είναι δύο:

  • Το ένα, είναι οι αγρότες να επιμείνουν και να θέλουν να μπουν με τα τρακτέρ μαζικά στο κέντρο της Αθήνας. Από πλευράς αστυνομίας ξεκαθαρίζεται ότι αυτό δεν πρόκειται να επιτραπεί καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προτίθενται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο στην καρδιά της πρωτεύουσας.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει μία συνεννόηση ώστε να επιτραπεί η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ συμβολικού χαρακτήρα, ώστε τα τρακτέρ αυτά να πλαισιώσουν την πορεία.

Στη σύσκεψη της Κυριακής θα καταρτιστούν δύο επιχειρησιακά σχέδια και για τα δύο αυτά σενάρια και θα εφαρμοστεί όποιο είναι κατάλληλο ανάλογα τις συνθήκες αλλά και τις προθέσεις των αγροτών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock