ΕνημέρωσηΤεχνολογία

ΖΩΗΒΟΤ: Το ελληνικό ρομπότ που θέλει να μάθει στους μαθητές τι εστί ρομποτική

Ένα ρομπότ που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και έχει σκοπό να φέρει -με έξυπνο τρόπο- το μαθητικό κοινό των Δημοτικών Σχολείων σε επαφή με την ρομποτική και τον προγραμματισμό παρουσίασαν σήμερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ.

Η ΖΩΗΒΟΤ κατασκευάστηκε από το ΕΚΕΤΑ/ ΙΠΤΗΛ και αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου προς την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία ιδέα της της Ένωσης Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος, Νομού Θεσσαλονίκης, που αφορούσε τη δημιουργία ενός ρομπότ που θα επισκέπτεται τα δημοτικά σχολεία και με αφορμή ένα τρέχον θέμα (στην παρούσα φάση τον COVID-19) θα διαδρά με τα παιδιά και θα τα φέρνει σε μια πρώτη επαφή με την ρομποτική και τον προγραμματισμό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock