Κόσμος

Τρία κομμένα κεφάλια εντόπισαν οι αρχές του Ισημερινού στα σύνορα με την Κολομβία

Να σημειωθεί ότι, στην περιοχή αυτή έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εγκληματικότητας που έχει αυξηθεί λόγω της δραστηριοποίησης συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών.

«Γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι που αποκεφαλίστηκαν ανήκαν σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος εδώ στην Εσμεράλδας», είπε στον Τύπο ο στρατηγός Φάουστο Μπουενάνιο.

Τα κεφάλια είχαν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και βρέθηκαν μέσα σε μαύρες σακούλες. Ένα από τα θύματα ήταν έφηβος, όπως διευκρίνισε ο στρατηγός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό, συμμορίες επιδίδονται τελευταία σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, προσπαθόντας να «εξαλείψουν» η μια την άλλη.

Στη φτωχή επαρχία Εσμεράλδας, που σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ανάμεσα σε αυτές όπου καταγράφεται «το υψηλότερο επίπεδο ανασφάλειας στη χώρα», κηρύχθηκε την 3η Μαρτίου κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον πρόεδρο Γκιγιέρμο Λάσο. Σε αυτό το πλαίσιο έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00.

Ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τα δύο κράτη όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης στην υφήλιο, ο Ισημερινός μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια από μέρος των οδών διέλευσης σε μείζονα κόμβο της διακίνησης της λευκής σκόνης προς την ευρωπαϊκή και την αμερικανική αγορά.

Οι αρχές προχώρησαν σε κατασχέσεις ποσότητας-ρεκόρ το 2021: πλησίασε τους 210 τόνους. Το 2022, οι κατασχέσεις ξεπέρασαν για δεύτερη συναπτή χρονιά τους 200 τόνους. Παράλληλα, ο δείκτης των ανθρωποκτονιών απογειώθηκε, φθάνοντας τις 25 ανά 100.000 κατοίκους το 2022, έναντι 14 το 2021.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock