Κόσμος

Η Γερμανία μετά τη Μέρκελ: Τα συγχαρητήρια σε Σόλτς και η συνεννόηση Πρασίνων – FDP

Η Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς, για την επιτυχία του στις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας, τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία που επεφύλαξε βαρύ πλήγμα στο στρατόπεδο των συντηρητικών, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, υπηρεσία Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Έως σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ δεν είχε αντιδράσει επίσημα στα εκλογικά αποτελέσματα που έφεραν, έστω και με μικρή διαφορά, στην πρώτη θέση το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) οδηγώντας παράλληλα τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στην χειρότερη επίδοση στην μεταπολεμική Ιστορία.

Καθώς το «πόκερ» των μετεκλογικών διαπραγματεύσεων αρχίζει στη Γερμανία, ο συνασπισμός «Φανάρι» (κόκκινο-πράσινο-κίτρινο) υπό τον Όλαφ Σολτς -σύμπραξη στα χρώματα των Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Ελεύθερων Δημοκρατών- προβάλλει ωςπιθανότερο σχήμα διακυβέρνησης που θα οδηγήσει στη μετά Μέρκελ εποχή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock