Τρόπος Ζωής

Στο Μάλμε της Σουηδίας ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision – Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες

Το Μάλμε είναι η τυχερή πόλη της Σουηδίας που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Eurovision 2024 και μάλιστα για 3η φορά. Η Λορίν κέρδισε τον 67ο διαγωνισμό στο Λίβερπουλ τον περασμένο Μάιο και έτσι θα γίνει ξανά στη σκανδιναβική χώρα, για 7η φορά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ιρλανδίας σε νίκες.

Παράλληλα, μαζί με την πόλη της Σουηδίας που θα διοργανώσει τη Eurovision 2024, ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί, στις 7 και 9 Μαΐου 2024, αλλά και ο τελικός, στις 11 Μαΐου. Το Μάλμε ήταν η πόλη που κέρδισε τη Στοκχόλμη και άλλες για να διοργανώσει ξανά τον διαγωνισμό.

Έτσι, η Eurovision 2024 θα γίνει στη Malmö Arena, εκεί όπου διεξήχθη για πρώτη φορά το 1992 και το 2013, όταν και πάλι είχε κερδίσει η Λορίν την προηγούμενη χρονιά στο Αζερμπαϊτζάν. Πέρσι, η Σουηδή καλλιτέχνις κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση με το τραγούδι Tattoo.

Από τη μεριά της, η EBU δηλώνει «ενθουσιασμένη» μέσω του εκτελεστικού επόπτη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl. «Το Μάλμε κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του διαγωνισμού, αφού τον φιλοξένησε με επιτυχία αρχικά το 1992 και στη συνέχεια το 2013 μετά την τελευταία νίκη της Loreen», είπε ο ίδιος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε αυτή τη ζωντανή και δυναμική πόλη που έχει αποδείξει ότι διαθέτει τους χώρους και την υποδομή, που είναι ιδανικά για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης ζωντανής μουσικής εκδήλωσης στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Österdahl.

Το τραγούδι που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό:

 

Τελευταία φορά που η Eurovision έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας, είχε κερδίσει η Δανία με την Emmelie de Forest και το τραγούδι Only Teardrops. Η Ελλάδα είχε κατακτήσει την 6η θέση με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, με το τραγούδι Alcohol is Free.

Αν και η Σουηδία κατέχει το ρεκόρ, μαζί με την Ιρλανδία, με 7 νίκες στη Eurovision, η Βρετανία είναι αυτή που κατέχει το ρεκόρ διοργάνωσης, αφού ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα 9 φορές.

Με πληροφoρίες από BBC

To άρθρο Στο Μάλμε της Σουηδίας ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision – Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock