ΕνημέρωσηΠολιτική

Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ στην Κω: «Τεράστια τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου»

Με εντολή του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν στην Κω τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης κι Αθηνά Λινού, μετά την απώλεια της ζωής 63χρονης στην καρότσα ενός φορτηγού, κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, ελλείψει ασθενοφόρου.

Τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο της Κω και συναντήθηκαν με τη διοίκηση και το προσωπικό, όπου κι άκουσαν τα «τεράστια», όπως τα χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου, προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, ενώ υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν.

Για τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού υπάρχει μόνο ένας, ενώ για τέσσερις θέσεις παθολόγου, δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να καλύπτεται περιστασιακά από γιατρούς που έρχονται από άλλα σημεία της Ελλάδας και οι οποίοι μένουν στο νησί για μικρό χρονικό διάστημα.

Παραλλήλως, για τρεις θέσεις παιδιάτρου, υπάρχει μόνο ένας.

«Η κατάσταση αυτή σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας, φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΝΔ και της τραγικής αδιαφορίας που επέδειξε και στη δημόσια υγεία», σημειώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος αναφέρθηκαν στην πρότασή του για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με επαρκή στελέχωση και κάλυψη των κενών, με την εφαρμογή του Υγειονομικού Ισοδυνάμου και τον περιορισμό των ανισοτήτων μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, με αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο 7,5% του ΑΕΠ, με νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού με ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock