ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Κ.Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για την άλωση της Τριπολιτσάς

«Τιμάμε τους προγόνους μας, που με τον ακατάλυτο πόθο τους για ελευθερία πολέμησαν σκληρά για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την Τρίπολη, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την «Άλωση της Τριπολιτσάς».

Η κυρία Σακελλαροπούλου, σε δήλωσή της μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως, επισήμανε ότι η κατάληψη της Τριπολιτσάς, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, υπήρξε καθοριστικό γεγονός για την έκβασή του.

«Η απόφαση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη να αλώσει το διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο των Οθωμανών αποδείχθηκε κορυφαίας στρατηγικής σημασίας, αφού εδραίωσε την Επανάσταση στην Πελοπόννησο, αναπτερώνοντας το ηθικό των εξεγερμένων Ελλήνων» σημείωσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock