Επικαιρότητα

Η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει αναφορά στον Άρειο Πάγο με ονόματα επωνύμων

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία ζητεί να διερευνηθούν συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία, που υποστηρίζει ότι διαθέτει, σχετικά με την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής… θεραπείας της χώρας, καταθέτει σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η ΠΟΕΔΗΝ. Η υπόθεση έρχεται ως εξέλιξη στις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της Μιχ. Γιαννάκου περί “VIP ΜΕΘ”, που προκάλεσαν την παρέμβαση τόσο των Εισαγγελιών Αθηνών – Θεσσαλονίκης και οι οποίες διέταξαν προκαταρκτική εξέταση, όσο και του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, που τον κατήγγειλε με μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο για fake news.

 

 

Ανακοίνωση
Την προσφυγή-αναφορά ανήγγειλε επισήμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), λέγοντας πως “η εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ παρουσία της ΟΕΝΓΕ θα καταθέσει την Τετάρτη 15/12/2021 αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ”. Περιγράφει δηλαδή και την παρουσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καθώς τις προηγούμενες μέρες εντατικολόγοι αλλά και νοσοκομειακοί γιατροί είχαν μιλήσει για “συκοφαντία σε βάρος τους ότι κάνουν επιλογή ασθενών”.

Τι είχε πει
Προαναγγέλλοντας την αναφορά, από τις 10 Δεκεμβρίου, ο Μιχάλης Γιαννάκος, είχε πει ότι θα καταθέσει “αναφορά στον Εισαγγελέα για ασθενείς που έχουν πεθάνει διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ” και τόνισε ότι “εμείς αυτό που είπαμε και το λέει και ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ, κ. Παπανικολάου και η ΟΕΝΓΕ, είναι ότι κάθε ημέρα εμφανίζονται στο σύστημα πάνω από 40 κενά κρεβάτια, αλλά υπάρχουν 120 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που δεν τα καταλαμβάνουν (…). Δεν μπορεί να μένουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ για 10-15 ημέρες”.

Μάλιστα προκαλώντας σάλο, είχε μιλήσει ουσιαστικά και για επιλεκτική μεταχείριση ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ και για κλειστές ΜΕΘ, ώστε να νοσηλευτούν VIP πρόσωπα.

10 περιστατικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά θα περιγράφονται ονομαστικά τουλάχιστον 10 περιστατικά με επώνυμους ασθενείς που, σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, βρήκαν ΜΕΘ σε συγκεκριμένο νοσοκομείο (Ευαγγελισμό) ενώ έρχονταν από μακριά και παράλληλα θα προταθούν και δεκάδες μάρτυρες, πλησίον των 50. Η αναφορά θα περιγράφει επίσης πως ανεξάρτητα από το αν κρατούνται οι ΜΕΘ ή όχι , στο σύστημα εμφανίζονται συνεχόμενα ως κενές πάνω από 40 ΜΕΘ, ενώ υπάρχει κόσμος που ειναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Προσφυγές
Ήδη οι αναφορές Γιαννάκου προκάλεσαν πολιτική θύελλα. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει χαρακτηρίσει τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ συκοφαντικές και ψευδείς και έχει καταθέσει αναφορά αξιόποινων πράξεων στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννάκου έχουν προκαλέσει παρεμβάσεις τόσο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όσο και από την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα αυτών των ισχυρισμών, στο σκέλος που αφορούν τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε έρευνα που θα ενταχθεί στο πλαίσιο άλλης προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία διενεργείται από καιρό με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Σε αυτή τη δικογραφία, που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση, εντάσσονται και οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock