Επικαιρότητα

Θεοδωρίδου στο CNN Greece: Τα διαφορετικά εμβόλια κάνουν καλύτερη ανοσοποίηση

Την πεποίθηση ότι ένα ετερόλογο εμβόλιο πραγματοποιεί καλύτερη ανοσοποίηση στον οργανισμό, εξέφρασε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών ομότιμη καθηγήτρια παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του υπουργείου υγείας της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου.

Υπάρχουν κράτη που προχωρούν στην πραγματοποίηση τρίτης δόσης με ομόλογο εμβόλιο δηλαδή με το εμβόλιο που πραγματοποίησαν οι πολίτες στην πρώτη και δεύτερη δόση, τόνισε η καθηγήτρια, προσθέτοντας ωστόσο, ότι σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, φαίνεται ότι υπάρχει καλύτερη ανοσοποίηση εάν η τρίτη δόση γίνει με διαφορετικό εμβόλιο από τις δυο πρώτες δόσεις.

Είναι γνωστό όπως έχει ανακοινώσει σε προηγούμενο χρόνο η εθνική επιτροπή εμβολιασμών, αλλά και ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ότι η τρίτη δόση στις ομάδες των πολιτών θα γίνει με το εμβόλιο μοριακής τεχνολογίας της Pfizer, ενώ θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες στη συνέχεια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock