ΕνημέρωσηΠολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες – Συμμετοχή – έκπληξη με πάνω από 140.000

Έκλεισαν πριν από λίγο οι κάλπες στις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. με τη συμμετοχή να είναι η ευχάριστη έκπληξη για τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωναμε τα τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι ο αριθμός των φίλων και μελών που προσήλθαν στις κάλπες έφτασε τους 142.500. 

Το πρώτο ασφαλές δείγμα για το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 11.

Σήμερα είχαμε και την πρώτη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετά την παραίτηση του από την προεδρία του κόμματος.

Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα χιλιάδες μέλη. Το δικούς τους «παρών» και το δικό μου, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμετείχε καθόλου στις εσωτερικές διαδικασίες για την διαδοχή του.

Οι υποψήφιοι Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, εκπέμποντας μεν μήνυμα ενότητας, χωρίς όμως να λείπουν από τις δηλώσεις τους οι αιχμές

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν μια αμφίρροπη αναμέτρηση και το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου εκλογών την επόμενη Κυριακή θεωρείται το πιο πιθανό.

Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά – Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο Περιστέρι.

Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, ως ημέρα δημοκρατικής συμμετοχής, ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, ανανέωσης της σύγχρονης αριστεράς και μια «σημαντική ημέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου».

«Χθες ο Μητσοτάκης μας είπε ότι το σχέδιό του είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Κασσελάκης: Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω

«Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το μεσημέρι της Κυριακής (17/9) ο Στέφανος Κασσελάκης αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, μετά την κάλπη ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε:

«Είμαι συγκινημένος από την κοσμοσυρροή, είναι πολύς ο κόσμος, κάντε υπομονή. Απρόσμενη η προσέλευση, αξίζει τον κόπο. Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική διακυβέρνηση. Μια σύγχρονη κυβερνώσα αριστερά. Αυτό βλέπει ο κόσμος και έρχεται».

Τσακαλώτος: Σημαντική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνία, την Αριστερά

Σε δηλώσεις του, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία, ο υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς».

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

Παππάς: Όχι σε ένα κόμμα χυλό, χωρίς λογοδοσία

Για ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Παππάς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Καισαριανή.

«Χτίζουμε την ανοιχτή προοδευτική παράταξη της χώρας, την παράταξη της νίκης» τόνισε ο κ. Παππάς προκειμένου όπως είπε, να αναμετρηθεί με τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη «για να σώσουμε την κοινωνία και τους εργαζόμενους από τα σχέδιά του». Απέρριψε αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα «χυλό» και με «κλειστές πόρτες».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock