Κόσμος

Ιταλία: Οι δικαστικές αρχές έκλεισαν τον ιστότοπο του νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova

Οι ιταλικές δικαστικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του ιστότοπου του νεοφασιστικού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Forza Nuova (Νέα Δύναμη) μετά την εισβολή μελών και ιθυνόντων του κόμματος στα γραφεία του συνδικάτου Cgil, το περασμένο Σάββατο. Το site βρίσκεται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας από χθες το βράδυ.

Στο μεταξύ, μετά τις 12 συλλήψεις του Σαββάτου, κλήση σε απολογία εστάλη σε άλλα τέσσερα μέλη του κόμματος, με την κατηγορία για υποκίνηση βίας μέσω διαδικτύου.

Όπως υπογραμμίζει, δε, ο ιταλικός Τύπος, τις ώρες αυτές εξετάζονται δύο οδοί που μπορούν να οδηγήσουν στην διάλυση του νεοφασιστικού αυτού κόμματος: ή μέσω κυβερνητικού διατάγματος, με υπογραφή του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ή με δικαστική απόφαση, βάσει του Συντάγματος της χώρας, το οποίο απαγορεύει κάθε αναφορά σε φασιστικές ιδέες και προπαγάνδα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock