Επικαιρότητα

Σεισμός στην Αταλάντη: Αναζητούν τυχόν ζημιές στη γύρω περιοχή – «Ήδη γίνονται περιπολίες»

«Ο κόσμος αιφνιδιάστηκε και τόσο στην Αταλάντη όσο και στα γύρω χωριά, οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους», δήλωσε ο ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, μετά το σεισμό 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «ήδη γίνονται περιπολίες τόσο από τους αστυνομικούς όσο και τους πυροσβέστες στα χωριά γύρω από την Αταλάντη για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σχετική αναφορά».

Όπως σημειώνει «είναι αρκετά νωρίς, αφού κάτι τέτοιο θα διαπιστωθεί όταν οι κάτοικοι γυρίσουν στα σπίτια τους. Οι έλεγχοι συνεχίζονται τόσο μέσα στην πόλη της Αταλάντης όσο και στα χωριά Καλαπόδι και Έξαρχος αλλά και ευρύτερα».

Σύμφωνα με κατοίκους του χωρίου Έξαρχος «σε κάποια παλιά σπίτια έπεσαν κάποιοι σοφάδες αλλά ακόμα δεν έχουμε τελική εικόνα».

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 15:33 με επίκεντρο πολύ κοντά στο χωριό Έξαρχος στην περιοχή της Αταλάντης, ήδη μέχρι στιγμής έχουν γίνει άλλοι 8 μετασεισμοί από 2 έως 2,9 Ρίχτερ, που κρατούν τους κατοίκους της περιοχής στις πλατείες και στους δρόμους.

Τι δήλωσε στο CNN για το ρήγμα o σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας

ια το σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αταλάντη και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής μίλησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 13 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αταλάντης και σε εστιακό βάθος 13,6 χιλιομέτρων.

Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 2,6 και 2,5 βαθμών.

Ο κ. Χουλιάρης είπε ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς βρίσκεται κοντά στο ρήγμα της Αταλάντης το οποίο ιστορικά έχει δώσει πολλούς μεγαλύτερους σεισμούς.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock