Επικαιρότητα

Καπραβέλος: Δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου περιέγραψε πως οι συνθήκες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζονται από αφόρητη πίεση, ενώ όπως είπε το σαββατοκύριακο που πέρασε διασωλήνωσαν δύο ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.

«Η αισιοδοξία είναι ότι η επιστήμη έχει βρει τα όπλα που θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και όσο περισσότερο συμμορφωνόμαστε τόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα. Το σαββατοκύριακο, σε ένα νοσοκομείο που έχει διαθέσει 48 κλίνες εντατικής για COVID περιστατικά ξεκινάει σήμερα γενική εφημερία. Το σαββατοκύριακο διασωληνώσαμε δύο εκτός ΜΕΘ. Μεγάλη πίεση, αφόρητη, δυσβάσταχτη πίεση στις ΜΕΘ. Ήταν και οι δυο ανεμβολίαστοι και με υποκείμενα νοσήματα. Ακόμα δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις της Όμικρον στα νοσοκομεία. Δεν έχουμε δει τη νοσοητότητα αυτής της έκρηξης των κρουσμάτων, αλλά κινδυνεύουν οι υποδομές του κράτους και του συστήματος υγείας», είπε ο κ. Καπραβέλος και τόνισε πως πλέον νοσεί το υγειονομικό προσωπικό και λιγοστεύει επικίνδυνα.

Παράλληλα ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης είπε πως στη Γαλλία η κυριαρχία της επέλασης της Όμικρον προηγείται της Ελλάδας κατά 10 ημέρες. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο δείκτης πίεσης των νοσοκομείων και των ΜΕΘ στη Γαλλία έφτασε στα ύψη:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock