Επικαιρότητα

Οι Gogo Penguin ζωντανά στην Αθήνα!

Oι Gogo Penguin, το τρίο που ανανέωσε τη βρετανική jazz και minimal σκηνή της πρόσφατης δεκαετίας, θα δώσει μια μοναδική συναυλία στις 16 Μαϊου στο Μουσείο της Ακρόπολης στα πλαίσια του This Is Athens City Festival!

Από το ντεμπούτο τους “Fanfares” που κυκλοφόρησε το 2012, ήταν προφανές ότι οι Gogo Penguin ήταν κάτι ξεχωριστό και ότι θα μας απασχολούσαν για πολύ, πολύ καιρό. Κανείς δεν μπορούσε να περιγράψει τι ακριβώς ήταν αυτό που έπαιζαν: ήταν ένα piano-jazz τρίο στη δομή του που χρησιμοποιούσε τεχνικές του triphop και τηςelectronica, ήταν σίγουρα minimal και δημιουργούσε μια ambient αίσθηση. Κι όμως, αυτή η περίπλοκη “συνταγή” δούλευε τόσο καλά, ώστε να τους φέρει την υποψηφιότητα για το Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς στα Worldwide Awards!

Η συνέχεια με το επόμενο άλμπουμ τους “v2.0” ήταν ακόμα καλύτερη, φέρνοντας τους στις υποψηφιότητες για το περίφημο Mercury Prize Award του 2014, την πιό σημαντική τιμή για τους ανερχόμενους βρετανούς καλλιτέχνες. Ως επιστέγασμα της επιτυχίας τους, ήρθε η υπογραφή στην περίφημη δισκογραφική Blue Note, όπου κυκλοφορούν τις δουλειές τους από το 2016, με πιο πρόσφατο το εξαιρετικό, ομώνυμο άλμπουμ τους του 2020.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock