ΕνημέρωσηΠολιτική

Κικίλιας: Η κυβέρνηση στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους του τουρισμού- Οι άξονες του Σχεδίου Δράσης

Στη στήριξη των χειμερινών προορισμών που σημείωσαν ανάκαμψη στην εορταστική περίοδο για το επόμενο διάστημα αναφέρεται σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού», δηλώνει ο κ. Κικίλιας αναφέροντας τα μέτρα στήριξης ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών γραφείων, εταιρειών οργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, την ειδική καμπάνια ενημέρωσης στο εξωτερικό, καμπάνια χειμερινών προορισμών που ξεκινά για τον εσωτερικό τουρισμό και την ένταξη των μονάδων αυτών στη γενικότερη ρύθμιση αναφορικά με το ενεργειακό κόστος. Επισημαίνει δε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή να είναι ο ορεινός τουρισμός και τα χιονοδρομικά κέντρα από τους πλέον ωφελούμενους των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Κικίλιας ανακοινώνει ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται, για πρώτη φορά, το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη 2030», με στόχους την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσα από την στήριξη των χειμερινών προορισμών, του city break και της κρουαζιέρας, αλλά και την ανάπτυξη ενός νέου βιώσιμου τουριστικού μοντέλου που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock