ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΝΦΙΑ: Ποιους θα αφορά η νέα ελάφρυνση φόρου

Με στόχο την αναδιαμόρφωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να υλοποιηθεί η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο δόσεις (η πρώτη μείωση κατά 22% ισχύει από το 2019) εργάζονται εντατικά οι δύο ομάδες εργασίας που έχει συστήσει για το θέμα το υπουργείο Οικονομικών.

Με βάση τον σημερινό προγραμματισμό, στις αρχές του 2022 θα πρέπει να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές τιμές ώστε να εκπληρώνεται το γράμμα του νόμου που θέλει τον ΕΝΦΙΑ να ορίζεται με βάση τις αντικειμενικές τιμές που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου κάθε χρόνου, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Στη συνέχεια μέχρι και τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στις κλίμακες του φόρου με την ενσωμάτωση και του συμπληρωματικού στη νέα ενιαία κλίμακα ώστε να καταλογιστεί ο φόρος και να αρχίσει να πληρώνεται από τον Μάρτιο σε 10 δόσεις (δηλαδή ως τον Δεκέμβριο) ή σε 12 δώδεκα δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Μέχρι στιγμής σίγουρη είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ την επόμενη χρονιά κατά 2,5-3%, αφού για το σκοπό αυτόν διατίθεται κατ’ αρχάς δημοσιονομικός χώρος 60 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτυπώνεται και στα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2022.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock