ΕνημέρωσηΟικονομία

«Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» : Επιδότηση 8.000 ευρώ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» που ανακοίνωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει και κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για νέως έως 29 ετών.

Ο δεύτερος κύκλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου για τα φυσικά πρόσωπα, το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυξάνεται από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό σε 8.000 ευρώ από 6.000 ευρώ που ίσχυε στον προηγούμενο κύκλο. Η απόσυρση του παλιού οχήματος επιβραβεύεται με 1.000 ευρώ, ενώ η αγορά του έξυπνου οικιακού φορτιστή με 500 ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock