Επικαιρότητα

«Κλείδωσε» η χιονόστρωση και στο Σύνταγμα, «πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες και στο κέντρο της Αθήνας»

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονοπτώσεις, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε διάφορες περιοχές, λόγο τις χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και άλλα τμήματα του οδικού δικτύου έχουν διακοπεί τελείως.

Στην Αττική, η κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που χρειάζεται η χρήση των ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσιδών σε όλες τις περιοχές, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, «βράδυ Δευτέρας προς Τρίτης ό,τι χιόνι πέφτει θα στρωθεί γιατί θα έχει πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες. 

Ακόμα πιο συχνά χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πολύ πιθανόν να χρειαστούν και εκεί αλυσίδες». 

Επιβεβαιώνει από την πλευρά του και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος για χιονοκαταιγίδες και χιονόπτωση στο Σύνταγμα. 

Συγκεκριμένα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει: 

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Σε όλη την Ελλάδα και στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές υπηρεσίες, ενώ σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στην Πολιτική Προστασία, αποφασίστηκε να αποσταλεί μηνύματα από 112 όπου υπάρχει παραμονή ανάγκης.

Επί ποδός βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις που θα συνδράμουν όπου με προσωπικό και μέσα.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη μετακίνηση.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τουλάχιστον τετραήμερο, κατά την οποία η «Ελπίδα» με χιόνια και η ψυχή ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τον κρατικό μηχανισμό που βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του επερχόμενου χιονιά.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock