Κόσμος

Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου: Αν είσαι πραγματικός πολιτικός, βγες και εξηγήσου

«Αν είσαι πραγματικός πολιτικός, βγες και εξηγήσου», είπε από την Αττάλεια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πολιτικό του αντίπαλο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Εργαστήκαμε για να ενισχύσουμε την Αττάλεια με τον τουρισμό, το εμπόριο και τη γεωργία της. Η Αττάλεια ήταν μαζί μας σε κάθε βήμα που κάναμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είμαστε μαζί σας για να ζητήσουμε την υποστήριξη της Αττάλειας, αυτή τη στιγμή, που προετοιμαζόμαστε για την οικοδόμηση του Τουρκικού Αιώνα. Αυτή η πόλη δεν ασκεί καμία μορφή διάκρισης. Αγκαλιάζει όλους όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή εδώ, ρίχνοντας το κεφάλαιο και τον ιδρώτα τους.

Όπως μεγαλώσαμε και πλουτίσαμε τη χώρα μας, μαζί σας θα χτίσουμε μαζί τον Τουρκικό Αιώνα. Εργαζόμαστε σκληρά για να προχωρήσουμε την Τουρκία».

«Κάποιος σκόπευε να μοιραστεί τις οικονομίες της χώρας στο τραπέζι που ξεκίνησε με έξι, τότε ένας από τους εταίρους σηκώθηκε και κάθισε (η Ασκενέρ), ενώ το HDP πήρε τη θέση του κάτω από το τραπέζι. Συμπεριέλαβαν 2 μητροπολιτικούς δημάρχους και αύξησαν τον αριθμό των εταίρων σε εννέα. Τη φωνή τους ύψωσαν και οι ορκισμένοι εχθροί της χώρας και του έθνους, PKK και FETO. Είχατε 11 συνεργάτες; Δεν υπολογίζω το DHKP-C, τους τοκογλύφους, τους μεσίτες και τις συσκευές πληροφοριών. Υπάρχει ένας μηχανισμός που αντιμετωπίζει τον Κιλιτσντάρογλου ως υποψήφιο πρόεδρο. Αυτός ο μηχανισμός δεν ενδιαφέρεται για τις ευαισθησίες. Στόχος τους είναι να σπρώξουν την Τουρκία σε μια τρύπα, από όπου δεν θα μπορεί να βγει για μισό αιώνα με την πολιτική, την οικονομία, την άμυνα και τη διπλωματία της», σημείωσε ακόμη ο κ. Ερντογάν.

Τα «πυρά» του έστρεψε προς το Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας: «Ο Ντεμιρτάς, ο τρομοκράτης με ό,τι έχει, προκάλεσε τον θάνατο 51 αδελφών μας στο Ντιγιαρμπακίρ. Τώρα αυτός είναι στη φυλακή. Τι λένε; “Θα βγάλουμε τον Ντεμιρτάς”. Μετά από αυτό θα έβαζαν τον Ντεμιρτάς στη θέση του Οτσαλάν.

Αν είσαι πραγματικός πολιτικός, βγες και εξηγήσου. Η ζωή του είναι ένα ψέμα,. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε αυτές τις ταινίες που επιβλήθηκαν στη χώρα μας μέσω του Κιλιτσντάρογλου. Αυτή την ταινία την έχουμε δει πολλές φορές. Είδαμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας να παραβιάζονται κατά τη διάρκεια της μονοκομματικής περιόδου και οι πόρτες των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων να είναι κλειδωμένες. Παρακολουθήσαμε πραξικοπήματα και μνημόνια. Είδαμε όταν έχασαν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων συνασπισμού. Παρακολουθήσαμε τους ιδεολογικούς αγώνες. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους σεναριογράφους, τους παίκτες και το φινάλε αυτής της ταινίας που έχουμε δει πολλές φορές».

«Θέλουν να παραδώσουν τη χώρα στις φιλοδοξίες μιας χούφτας από αποκλίνουσες ιδεολογίες. Θέλουν να στρέψουν στη χώρα αδελφό εναντίον αδελφού, εμβαθύνοντας τον διαχωρισμό καταγωγής και πίστης. Θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε πεδίο στόχου για τρομοκρατικές οργανώσεις. Το πρόβλημά τους είναι με την Τουρκία και το τουρκικό έθνος», τόνισε ακόμη σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μπορούν οι προεκτάσεις αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης στο κοινοβούλιο να δεχτούν το ΑΚ Κόμμα; Τι λέει το Καντίλ; “Δεν μπορούμε να τους υποστηρίξουμε, θα στηρίξουμε τον Κεμάλ Κιλιτντάρογλου”. Η υποστήριξή τους στον κ. Κεμάλ είναι μια έκφραση ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν είχαμε φέρει την Τουρκία στο σημερινό της επίπεδο, κανείς δεν θα μας είχε αγγίξει. Δεν θα γίνουμε αντικείμενο τρομοκρατικών οργανώσεων, πραξικοπηματιών, οικονομικών παγίδων ή παγκόσμιων εκστρατειών. Είμαστε στο στόχο γιατί επιλέξαμε να αγωνιστούμε, όχι να παραδοθούμε» υπογράμμισε.

Ο Ερντογάν συνέχισε να εξαπολύει «πυρά» κατά του Κιλιτντάρογλου: «Δείτε τις υποσχέσεις, τα αιτήματα για υποστήριξη του Κιλιτσντάρογλου. Έχουμε να κάνουμε με τον τυπικό πρώην Τούρκο πολιτικό. Δεν ακούει τι βγαίνει από το στόμα του. Αυτό που υπόσχονται είναι το έργο που έχει γίνει. Ο ίδιος δεν ξέρει πού θα πάνε στο τέλος όσα λέει. Λέει ότι θα εκκαθαρίσει τους πάντες. Ο ίδιος λέει αυτό που λένε το HDP και το PKK. Ο Κιλιτσντάρογλου λέει αυτό που λένε τα μέλη του FETΟ και οι μυστικοί δολοφόνοι. Λέει ό,τι του φυσάει στο αυτί από ΗΠΑ και ΕΕ. Δεν παίρνουμε αυτό το άτομο στα σοβαρά. (…) Τι είδους άνθρωπος μπορεί να νιώθει τέτοια μνησικακία για τη χώρα του, το κράτος και το έθνος του;».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock