Κόσμος

Σύνοδος COP26: Στους δρόμους της Γλασκώβης οι νέοι – Ζητούν δράσεις για το κλίμα

Κατηγορώντας τους ισχυρούς του κόσμου ότι δίνουν κενές υποσχέσεις για την προστασία του πλανήτη, οι νέοι βγαίνουν την Παρασκευή, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26), στους δρόμους της Γλασκώβης για να πιέσουν τις κυβερνήσεις να δράσουν.

«Μέχρι σήμερα ακούσαμε πολλά λόγια από τους ηγέτες του κόσμου (…) Διαδηλώσεις όπως αυτή ασκούν πίεση στους ανθρώπους της εξουσίας και γνωρίζουμε ότι αυτό το κίνημα πρέπει να μεγαλώσει για να πετύχει τις αλλαγές που έχουμε ανάγκη για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των τωρινών και των μελλοντικών γενιών», δήλωσε η ακτιβίστρια από την Ουγκάντα Βανέσα Νακάτε.

Εμπνευσμένοι από τη νεαρή Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ εκατομμύρια νέοι έβγαιναν στους δρόμους σε χώρες όλου του κόσμου το 2019 ζητώντας από τους ηγέτες να δράσουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock