Υγεία & Διατροφή

Κορονοϊός – Νίκος Τζανάκης: Το κακό σενάριο προβλέπει έως και 11.000 κρούσματα στις αρχές Δεκέμβρη

Από 9.000 έως και 11.000 θα φτάσουν τα κρούσματα κορονοϊού τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε ότι αυτό είναι το κακό σενάριο των προβλέψεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο Νίκος Τζανάκης είπε ότι «μας ακούμπησαν αυτά τα νούμερα. Είχαμε ανακοινώσει δύο σενάρια, ένα ευμενές και ένα δυσμενές. Σύμφωνα με το ευμενές σενάριο, θα είχε επιπέδωση καμπύλης κρουσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ με το δυσμενές πάμε λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές, που σημαίνει ότι θα έχουμε επιδείνωση των πανδημικών δεικτών. Στις γιορτές υπολογίζω πως θα έχουμε μεταξύ 5.000-6.000 κρούσματα, αυτό είναι το καλό σενάριο».

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα (22.11.2021), ο καθηγητής είπε ότι είναι πολύς ο κόσμος που εξαναγκάζεται σε έλεγχο και αυτό θα βοηθήσει τους επιδημιολογικούς δείκτες.

«Θα ήταν καλή ιδέα για όσους έχουν επαφές με ευάλωτους ανθρώπους στο σπίτι τους να ελέγχονται με rapid test. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν πολύ λιγότερο. Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν εάν έχουν το παραμικρό πρόβλημα που παραπέμπει σε κάποιο σύμπτωμα. Όταν είναι να πάνε σε κάποια εκδήλωση, θα μπορούσαν να κάνουν αυτοβούλως rapid test», είπε ο κ. Τζανάκης.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλύτερο σημείο σχετικά με το επιδημιολογικό φορτίο, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, κάτι που οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων. Ένας από αυτούς είναι η γεωγραφική θέση της Κρήτης, καθώς δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά από λιμάνια και αεροδρόμια ενώ παράλληλα ο εμβολιαστικός ρυθμός είναι υψηλός και τα μέτρα τηρούνται.

Έλεγχοι στις εκκλησίες

Στα νέα μέτρα προβλέπεται έλεγχος των πιστών πριν την είσοδό τους στις εκκλησίες, καθώς οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test. Ωστόσο η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως η εκκλησία δεν μπορεί να ελέγξει τους πιστούς.

«Είναι μία καινούρια πραγματικότητα ο έλεγχος στις εκκλησίες. Το ΦΕΚ προβλέπει ότι θα μπορούν να εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι στους ναούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid ή PCR test. Υπεύθυνες είναι οι εκκλησίες γι’ αυτό. Πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό; Υπάρχει δυσκολία. Ο ρόλος του παπά ξέρουμε ότι είναι άλλος, είναι θρησκευτικός λειτουργός. Αν η αστυνομία κληθεί, εάν υπάρχει καταγγελία, ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να πάει να ελέγξει. Μπορεί η αστυνομία να μπει σε μια διαδικασία και να ελέγξει δειγματοληπτικά», δήλωσε στο MEGA ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

To άρθρο Κορονοϊός – Νίκος Τζανάκης: Το κακό σενάριο προβλέπει έως και 11.000 κρούσματα στις αρχές Δεκέμβρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock