ΕνημέρωσηΠολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι δείχνει δημοσκόπηση για Ζέρβα και Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic.gr, στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκεντρώνει το 30% των ψήφων, ενώ ο Στέλιος Αγγελούδης βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 22,8%.

Η απόσταση που τους χωρίζει βρίσκεται στις 7,2 μονάδες όταν στην προηγούμενη έρευνα της Interview η διαφορά βρισκόταν στις 9,2 μονάδες, καταγράφοντας έτσι μια τάση κλεισίματος της ψαλίδας.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται ο Σπύρος Πέγκας με 13,7% και ακολουθεί ο Στέργιος Καλόγηρος, οποίος συγκεντρώνει το 7,2% των ψήφων.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Δρόσος Τσαβλής με 5,8% και ακολουθούν ο Βασίλης Τομπουλίδης με 5,2%, η Μαρία Κέκη με 3,9%, ο Ιωάννης Κουριανίδης με 2,9% και ο Δημήτρης Ζιαμπάζης με 1,9% ενώ το 6,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο επικεφαλής του συνδυασμού που θα κερδίσει το 43% των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Σε αντίθετη περίπτωση, στον δήμο θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή. Στην προκειμένη περίπτωση και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στον δεύτερο γύρο οδηγούνται οι κ.κ Κωνσταντίνος Ζέρβας και Στέλιος Αγγελούδης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock