Κόσμος

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Τα αποτελέσματα μελετών, που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO) στο Λουγκάνο της Ελβετίας, επιβεβαιώνουν ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλής και αποτελεσματικός στους ασθενείς με καρκίνο, γι’ αυτό πρέπει να προωθηθεί σε αυτή την ομάδα του πληθυσμού. 

Επίσης, μια τρίτη ενισχυτική δόση πιθανότατα μπορεί να βελτιώσει την ανοσιακή ανταπόκριση σε όσους καρκινοπαθείς δεν έχουν επαρκή προστασία μετά τη δεύτερη δόση.

Πρόκειται για την εδώ και καιρό αναμενόμενη επιστημονική επιβεβαίωση ότι οι ασθενείς με καρκίνο όχι μόνο δεν πρέπει να φοβούνται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αλλά έχουν κάθε λόγο να τα κάνουν. Μια σειρά από μελέτες δείχνουν πλέον ότι οι περισσότεροι ασθενείς με καρκίνο έχουν κανονική ανοσιακή απόκριση στα εμβόλια κατά της Covid-19 και δεν εμφανίζουν περισσότερες παρενέργειες από ό,τι ο γενικός πληθυσμός. Επιπλέον, εκτιμάται ότι μια έξτρα δόση θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω το επίπεδο προστασίας σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock