Κόσμος

Κορωνοϊός – Γερμανία: Επιβολή μέτρων περιορισμού ανάλογα με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

«Η Γερμανία βρίσκεται σε αληθινά σοβαρή κατάσταση. Η κατάσταση είναι δραματική, είναι ο καιρός να δράσουμε», δήλωσε η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνεδρίαση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων και ζήτησε «μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια». Για μία ακόμη φορά, κάλεσε τους αναποφάσιστους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, τονίζοντας ότι «θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση, αν το εμβολιαστικό κενό δεν ήταν τόσο μεγάλο».

Έπειτα από πολύωρη διαβούλευση, ομοσπονδία και κρατίδια αποφάσισαν απόψε μεταξύ άλλων τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης ασθενών, οι οποίοι παράλληλα θα λάβουν και έκτακτο επίδομα ως αναγνώριση της προσφοράς τους.

«Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό», σχολίασε ο υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «είναι πλέον εφικτό κάτι το οποίο πριν από έξι μήνες ήταν αδιανόητο».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock