Κόσμος

Κορωνοϊός – Γερμανία: «Όχι» σε lockdown λέει η κυβέρνηση, αυστηρότερα μέτρα ζητούν οι ειδικοί

«Το κύμα Όμικρον έρχεται και δεν μπορεί κανείς πια να το σταματήσει», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Την ίδια ώρα το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που συνέστησε η νέα κυβέρνηση εισηγείται επιπλέον μέτρα και μεγαλύτερο περιορισμό των επαφών.

«Έχουμε πλέον υπερβεί έναν κρίσιμο αριθμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή “Όμικρον” και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το αναπόφευκτο νέο κύμα. Αλλά δεν θα έχουμε lockdown τύπου Ολλανδίας», δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και άφησε ανοιχτό το ποια μέτρα θα επιβληθούν τις επόμενες ημέρες.

«Θα περιμένω τις εκτιμήσεις των ειδικών. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε και αξιολογούμε την κατάσταση σε σχέση με την παραλλαγή “Όμικρον”», πρόσθεσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock