Κόσμος

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Η Pfizer υπέβαλε αίτημα αδειοδότησης του φαρμάκου Paxlovid

Η εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές την κατεπείγουσα έγκριση του πειραματικού αντιιικού χαπιού της για την Covid-19, το οποίο μείωσε κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ενηλίκους σε μια κλινική δοκιμή.

Η Pfizer ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την υποβολή της αίτησής της στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να λάβει την κατεπείγουσα έγκριση χρήσης (EUA) του φαρμάκου Paxlovid. Μεταξύ άλλων υπέβαλε και δεδομένα από την κλινική δοκιμή του φαρμάκου.

Το χάπι αυτό ενδέχεται να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας αφού μπορεί να χορηγηθεί στο σπίτι, στην αρχή της νόσησης, ως θεραπεία που θα βοηθούσε να αποφευχθούν οι νοσηλείες και οι θάνατοι. Θα μπορούσε επίσης να μετατραπεί σε σημαντικό εργαλείο σε χώρες και περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε εμβόλια ή με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock