Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός στη χώρα μας, με πάνω από 600.000 εμβολιασμούς να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ηλικίες και ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Όπως αναφέρουν σε ενημέρωσή τους, τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα αντιγριπικά εμβόλια διατίθενται από τα φαρμακεία και συνταγογραφούνται από τους θεράποντες ιατρούς μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εξέλιξη του αντιγριπικού εμβολιασμού (πλήθος συνταγογραφημένων εμβολίων και πραγματοποιηθέντων εμβολιασμών) και η κατανομή τους στις επιμέρους ομάδες αυξημένου κινδύνου παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές σε καθημερινή βάση, μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock