Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Λύματα: «Εκτόξευση» ιικού φορτίου στην Πάτρα – Σταθεροποίηση στην Αττική

Καθαρές αυξητικές τάσεις στην Πάτρα (+96%) και οριακές αυξήσεις στην στην Αλεξανδρούπολη (+18%), στον Άγιο Νικόλαο (+27%) και στη Θεσσαλονίκη (+30%) κατέγραψε το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα κατά την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ), το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν αυξητικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 1 έως 7 Νοεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των οκτώ από τις δώδεκα περιοχές (8/12) που ελέγχθηκαν.

Καθαρή αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+96%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στην Αλεξανδρούπολη (+18%), στον Άγιο Νικόλαο (+27%) και στη Θεσσαλονίκη (+30%).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock