Κόσμος

Κορωνοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Κρούσματα σε τουλάχιστον 15 πολιτείες των ΗΠΑ

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού «Όμικρον» που σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες συνδέεται με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επαναλοιμώξεων -σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα επιδημικά κύματα- έχει εντοπιστεί σε περίπου 15 αμερικανικές πολιτείες μέχρι στιγμής. ‘Ομως η μετάλλαξη Δέλτα παραμένει η επικρατούσα στα κρούσματα Covid-19 στις ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα η επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

«Γνωρίζουμε πως έχουμε μερικές δεκάδες κρούσματα και τα παρακολουθούμε στενά. Και καθημερινά ακούμε για όλο και περισσότερα πιθανά κρούσματα, επομένως αυτός ο αριθμός είναι πιθανόν να αυξηθεί» δήλωσε η διευθύντρια των CDC, Ροσέλ Βαλένσκι, σε μια συνέντευξη στο ABC News, προσθέτοντας πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.

Τουλάχιστον 15 πολιτείες ανακοίνωσαν κρούσματα της «Όμικρον»: η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Κονέτικατ, η Χαβάη, το Μέριλαντ, η Μασαχουσέτη, η Μινεσότα, το Μιζούρι, η Νεμπράσκα, το Νιου Τζέρσεϊ, η Νέα Υόρκη, η Πενσιλβάνια, η Ουάσιγκτον και το Ουισκόνσιν, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock