Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Παγώνη: Με 7.000 κρούσματα ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του

Νέα έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού και της γρίπης απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, χαρακτηρίζοντας ως καταστροφικό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα στη χώρα.

«Τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα. Lockdown δεν πρέπει να γίνει, θα είναι μεγάλο λάθος. Θα είναι πρόβλημα, δεν είναι αστεία. Θα στολίσουμε από τώρα τα σπίτια μας για να αλλάξει η διάθεσή μας, γιατί αν ακούμε κάθε μέρα 7.000 κρούσματα δεν θα αντέξουμε», είπε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega.

«Πέρυσι δεν είχαμε μετάλλαξη Δέλτα, φέτος όμως που την έχουμε και ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει πόσο επιθετική και μεταδοτική είναι, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων. Αν είχαμε εμβολιαστεί στο 80% που είχαμε ως στόχο για τείχος ανοσίας από τέλος Αυγούστου θα ήμασταν ελεύθεροι, θα ήμασταν διαφορετικά. Μετά από δύο χρόνια ο καθένας ξέρει πως πρέπει να συμπεριφερθεί. Με 7.000 κρούσματα, ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, τους παρακαλώ να εμβολιαστούν για να κάνουμε ωραία Χριστούγεννα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock