Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Ραγδαία εξάπλωση της «Όμικρον» στη Θεσσαλονίκη – Τι δείχνουν τα λύματα

Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου της μετάλλαξης Όμικρον δείχνει η τελευταία ανάλυση στα λύματα της Θεσσαλονίκης από την Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Οι νεότερες ημερήσιες μετρήσεις στα λύματα της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη παρουσία της μετάλλαξης Όμικρον στην πόλη. Ειδικότερα, από τις 19 Δεκεμβρίου, όταν η μετάλλαξη Όμικρον ανιχνεύτηκε από το ΑΠΘ πρώτη φορά στα λύματα, έως και τις 22 Δεκεμβρίου, καταγράφεται ήδη αύξηση στη συγκέντρωση του άκρως μεταδοτικού στελέχους, ενώ παράλληλα στις πέντε πιο πρόσφατες ημερήσιες μετρήσεις διαφαίνονται ενδείξεις ανοδικής τάσης στη συγκέντρωση συνολικού ιικού φορτίου του SARS-CoV-2.

Όπως αποτυπώνεται στα διαγράμματα που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από τρεις εβδομάδες έχει ανακοπεί η ήπια αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου, που είχε διαρκέσει τρεις εβδομάδες μετά το σημείο κορύφωσης του τέταρτου κύματος την 25η Νοεμβρίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock