ΕνημέρωσηΠολιτική

Ερντογάν για συνάντηση με Μακρόν: Εξέφρασα την ανησυχία μας για την πώληση όπλων στην Ελλάδα

Για τη σειρά των κατ’ ιδίαν συναντήσεων που είχε στο περιθώριο της Συνόδου της G20 μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν αναχωρήσει από τη Ρώμη, λέγοντας σχετικά με τη συνομιλία του με τον Εμανουέλ Μακρόν πως μετέφερε στον Γάλλο πρόεδρο «την ανησυχία της Τουρκίας για την πώληση των όπλων στη Ελλάδα». Παράλληλα, έκανε λόγο περί θετικής προσέγγισης του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο ζήτημα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος των εργασιών της G20, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Λιβύη και στην διεθνή διάσκεψη που ετοιμάζεται να οργανώσει το Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου. Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στο Αφγανιστάν και την Συρία.

«Εκφράσαμε και την ανησυχία μας για την πώληση των όπλων στην Ελλάδα. Μιλήσαμε ανοικτά, με μια ευρεία ατζέντα» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock