AUTOMOTO

Το θρυλικό Land Cruiser της Toyota θα γίνει ηλεκτρικό

Το Land Cruiser είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα όχι μόνο για την Toyota αλλά και για ολόκληρη την κατηγορίας των SUV και ειδικά των πιο σκληροτράχηλων.

Το Land Cruiser, που αισίως έχει συμπληρώσει 70 και πλέον χρόνια παρουσίας, κινείται πρακτικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτης γης και ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν δρόμοι ή όχι.

Ακόμα όμως και αυτοκίνητα που έχουν το στάτους του θρύλου σαν και αυτό δεν μπορούν να αντισταθούν την εξέλιξη που φέρνει ηλεκτροκίνηση και έτσι το πρωτότυπο Land Cruiser SE που θα παρουσιάσει η Toyota στο Τόκιο και στην έκθεσή του θα είναι ηλεκτρικό.

Θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο, ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση, θα είναι φυσικά τετρακίνητο οπότε θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο ηλεκτροκινητήρες, ενώ σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία θα προσφέρει μια «εμπειρία οδήγησης υψηλής ροπής». Με ότι και να σημαίνει αυτό.

Από πλευράς εμφάνισης το πρωτότυπο χαρακτηρίζεται από έντονες ευθείες και ακμές, καθώς και από μια κάθετη μάσκα, ενώ συνολικά η εικόνα του θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι πιο… ευρωπαϊκή.

Οι μεγάλες του εξωτερικές διαστάσεις -το μήκος του θα φτάνει τα 5,15 μέτρα-καθώς και το εξίσου μεγάλο μεταξόνιο που θα ξεπερνά τα 3,0 μέτρα θα εξασφαλίζουν τις θέσεις για έως και 7 επιβάτες.

Το βέβαιο είναι πως η καινούργια γενιά του Land Cruiser δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική, ακριβώς γιατί το θρυλικό μοντέλο, όπως προαναφέραμε, θα πρέπει να εξακολουθεί να κινείται παντού πάνω στη γη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock