Κόσμος

Κορωνοϊός: H Γερμανία ξεμένει από εμβόλια – «Σημαντική έλλειψη» καταγγέλλει ο υπουργός Υγείας

Σε αργούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί η εμβολιαστική εκστρατεία το επόμενο διάστημα στη Γερμανία, καθώς ο νέος υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ έκανε λόγο για «σημαντική έλλειψη» εμβολίων κατά της COVID-19 αποκαλύπτοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραγγείλει λιγότερες δόσεις από τις αναγκαίες. 

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πάντα επαινούσα τον προκάτοχό μου. Όμως έχουμε σοβαρή έλλειψη εμβολίων για το επόμενο έτος. Αυτό έδειξε η απογραφή μας», φέρεται –σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel– να δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ στους υπουργούς Υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων με τους οποίους είχε χθες το βράδυ πολύωρη διαβούλευση.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι αγοράστηκαν πολύ λίγα εμβόλια για το πρώτο τρίμηνο του 2022, με αποτέλεσμα οι ποσότητες να μην επαρκούν για την εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock