Κόσμος

Κρίση στην Ουκρανία: Δεν ικανοποιούν τη Ρωσία οι απάντησεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Οι γραπτές απαντήσεις που έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ στο αίτημα της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφαλείας δεν ανταποκρίνονται στις ανησυχίες της Μόσχας, όσον αφορά στο θέμα της επέκτασης της Συμμαχίας προς Ανατολάς, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, την Πέμπτη, την ώρα που οι φόβοι για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

«Δεν υπάρχει καμία θετική ανταπόκριση για το κύριο θέμα σε αυτό το έγγραφο», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε δημοσιογράφους στη Μόσχα. «Το κύριο ζήτημα είναι η ξεκάθαρη θέση μας για το απαράδεκτο της περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και την ανάπτυξη επιθετικών όπλων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ανέφερε, όπως μετέδωσε το CNNi.

Η ένταση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, με τη ρωσική πλευρά να συγκεντρώνει στρατευμάτων κοντά στα σύνορα των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock