ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυπριακό – Αναστασιάδης: Η Τουρκία ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχθηκε κατάργηση των εγγυήσεων

«Η Τουρκία ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχθηκε κατάργηση των εγγυήσεων. Αυτό φαίνεται από τα πρακτικά κατά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. Αυτά δήλωνε και προ και μετά της Συνόδου του Κραν Μοντανά ο κ. Τσαβούσογλου όταν μας έλεγε να ξυπνήσουμε από το όνειρο ότι μπορεί να καταργηθούν οι εγγυήσεις. Αυτές ήταν οι γραπτές θέσεις, αλλά και η εν συνεχεία ανάπτυξη των θέσεων της τουρκικής πλευράς κατά τη συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι εκ πρώτης όψεως δικαιώνονται οι θέσεις του Προέδρου από τα πρακτικά συναντήσεων στο Κραν Μοντανά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι «αυτό που έχει σημασία ήταν να δικαιώνεται ο κυπριακός ελληνισμός.

«Δυστυχώς, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, όπως αποδεικνύεται και θα αποδειχθεί από τα όσα ακούω ότι θα ακολουθήσουν, συνεχίζεται μια προδιαγεγραμμένη πορεία που είχε καταγραφεί πρώτα το 1956 – δηλαδή διχοτόμηση, εν συνεχεία το 1983 η ανακήρυξη του ψευδοκράτους και με αυτή τη στόχευση δυστυχώς με συνέπεια εκείνοι, με κάποια ασυνέπεια εμείς, συνεχίζουν να υλοποιούν αυτά τα οποία είχαν προγραμματίσει. Συνεπώς ας μην αποδίδουν ευθύνες στον όποιον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στην ελληνοκυπριακή πλευρά που είναι το σημαντικότερο, και ας δούμε αναλύοντας την ιστορική πορεία ποιος είναι αυτός που φέρει την ευθύνη», σημείωσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock